sunnuntai 26. tammikuuta 2014

LÄHTÖLAUKAUSMeillä käytetään lastenkulttuuria. Teilläkin varmaan käytetään lastenkulttuuria. Kirjoitettua, kuvitettua, näyteltyä, ohjattua, maalattua, kerrottua, nuketettua, luettua. Me kerromme mielipiteitämme, lähinnä pirkanmaalaisesta lastenkulttuurista mutta myös muualla tehdystä tai koetusta kulttuurista, joka koskettaa lapsia. Saatamme arvioida myös ravintolan lastenlistaa tai laivalla järjestettyä ohjelmaa. Saatamme testata myös leikkipuistoa tai lapsiparkkia, kertoa harrastusmahdollisuudesta tai mainostaa lasten saamaa hyvää palvelua. Kaikki on kulttuuria, kaikki ympärillämme saattaa koskettaa myös lasta.


Itse olen toiminut lastenkulttuurin parissa lähinnä elokuva- ja tv- puolella sekä kuulun erään lastenkulttuurikeskuksen hallitukseen. Pyrin joka tapauksessa arvioimaan kaikkea lähinnä lapsieni kautta ja heidän mielipiteitään kuunnellen, mikäli heillä kokemaansa mielipide on. Aina ei ole ja sekin kertoo jostain. Ehkä tällöin asiaa ruodin enemmän minä. 

Lapsiraatimme koostuu Hermannista (s.06), Kaneliasta (s.08) ja Inkeristä (s.11).Mutta ota vieraskynä kauniiseen käteen ja kerro sinäkin mielipiteesi! Voit tehdä sen itse, vanhempana tai kirjata lapsesi mielipiteen tänne muiden näkyville. Saat arvioida, kehua, kannustaa, antaa jollekin ruusuja tai risuja tai kirjoittaa kuinka teille kävi, kokiessanne lapsille tarkoitettua palvelua. Voit arvioida kirjaa, vinkata hyvästä näytelmästä tai antaa neuvoja ensimmäistä kertaa vauvakinoon menijälle. Kaikki on sallittua, autetaan uusia kulttuurinkäyttäjiä eteenpäin! Saat tehdä sen lyhyesti tai pitkästi, kuvien kanssa tai ilman, nimillä tai nimimerkillä, huikata kommenttilootaan tai lähettää minulle kritiikin tai kertomuksen sähköpostilla, julkaistavaksi tässä palvelussa. Rima on niin matalalla, että jokainen meistä, joka jotain kulttuuria on kokenut, voi varmasti mielipiteensä ilmaista! Eriävän mielipiteensä saa myös kertoa ja kommenttiboksissa voi jatkaa keskustelua aiheesta.

Tule mukaan, lukemaan tai kirjoittamaan lastenkulttuurista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae tästä blogista